- Autor: lenchov
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 150 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 50 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 125 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 40 |
Figaro hořká čokoláda | 200 |
Máslo čerstvé | 100 |
Dochucovadla:
špetka soli
Energetická hodnota celkem: 11119 kJ
Bílkoviny (g): 39,
Tuky (g): 158,
Sacharidy (g): 259,
SAFA (g): 97,
Cukry (g): 247,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1390 kJ
Bílkoviny (g): 4.9, Tuky (g): 19.8, Sacharidy (g): 32.4, SAFA (g): 12.1, Cukry (g): 30.9, Vláknina (g): 1.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Přidáme studené máslo a promícháme. Žloutky vyšleháme s cukrem a přidáme do nich rozpuštěnou čokoládu, 3 lžíce teplého mléka a kakao. Nakonec vmícháme vyšlehané bílky. Těsto vlijeme do máslem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě na 180° asi 30 minut. Při servírování zasypeme dort moučkovým cukrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.